Har ni specialkost?

Ny rapport om hur specialkosten påverkar grupp- och konferensbokningar.

 

Specialkosten som samtidsfenomen har ökat markant i Sverige de senaste tio åren. Allergi, intolerans och önskekost baserat på religion, etik, hälsa och individens identitetsbyggande påverkar måltider som serveras inte minst på restaurang- och konferensanläggningar. Efterfrågan på specialkost kan å ena sidan vara grund till inspiration och kreativitet, men också orsaka huvudbry och viss oro för de som ska laga och servera måltiden. Specialkostens omfattning och framförhållning när den beställs påverkar också väsentligt företagens hållbarhet ur ekonomiskt (lönsamhet), socialt (arbetsmiljö och riskhantering) och klimatmässigt perspektiv (svinn).

 

I BFUFs senaste rapport Har ni specialkost? presenteras resultatet av den studie som genomförts av Richard Tellström under våren. Han har undersökt omfattningen av specialkost vid grupp- och konferensbeställningar och hur dessa påverkar företag och arbetsmiljö.

 

Ladda ner rapporten Har ni specialkost? – Specialkosten och hur den påverkar grupp- och konferensbokningar här.

Fler Nyheter