INVIT #7 2025 – Ny rapport om hållbarhetsarbete på destinationer och samling kring forskning och framtid

Ragnhild Nordvall, universitetsadjunkt vid Restaurang- och hotellhögskolan, instruerar deltagare inför ”Revealing meal” under Kunskapsforum på Campus Grythyttan. Foto: Emmelie Blom

Nu har vi en ny rapport Grönt varumärke där forskare vid Mittuniversitetet har undersökt besökares upplevda värde av hållbarhetsaspekter i en destinations marknadsföring. Här ges bra tips om hur hållbarhetsarbetet bör förmedlas till olika grupper av besökare.

I slutet av oktober arrangerade vi ett uppskattat Kunskapsforum tillsammans med NATU (Nätverket för akademiska turismutbildningar och forskning) och Restaurang- och hotellhögskolan, Campus Grythyttan, Örebro universitet.

Vi börjar nu lyfta fram de godbitar som finns i BFUFs skafferi. Med över 60 genomförda forsknings- och utvecklingsprojekt har vi mycket bra och vederhäftigt material som är användbart för utveckling av besöksnäringen. Först ut är vår populära Specialkostguiden.

Mer information

Ladda ner INVIT #7 2025 här.

Fler Nyheter