Morgondagens gröna turist? – ny masterclass om ungas syn på hållbart resande

Unga resenärer är avgörande för turismens framtid. De är många och står redan nu för en stor del av turismkonsumtionen. Men, bryr de sig om att resa hållbart?

Forskare vid Luleå tekniska universitet har undersökt hur konsumenter i generation Y och Z ser på hållbarhet, resor och hållbar turism. I masterclassen Morgondagens gröna turist? berättar doktorand Jenny Nilsson Vestola om de ungas förväntan på att destinationer och företag ska ta ett stort ansvar. 

Svenska destinationer och Sverige som land att resa i uppfattas överlag positivt när det gäller att utveckla mer hållbara tjänster och produkter och marknadsföra dessa. I denna masterclass presenteras konkreta förslag på hur hållbara beteenden kan uppmuntras, det vill säga vad företag kan göra.

Praktisk information

Se masterclassen ”Morgondagens gröna turist?” på BFUF Play (17 min) och På två minuter här.

Medverkande: Jenny Nilsson Vestola, doktorand Luleå tekniska universitet och Daniel Skog, hållbarhetsansvarig Svenska Turistföreningen (STF)

Ladda ner BFUF-rapporten Morgondagens gröna turist? De unga generationernas syn på hållbarhet och resor här.

Läs intervjun med Daniel Skog, hållbarhetsansvarig STF: Unga efterfrågar klimatsmarta resealternativ – verkligheten sätter stopp här.

Fler Nyheter