Smakprov på evenemang i siffror på Folk och Kultur

Stina Algotson, BFUF, Jessica Franzén, Jupel, Mikael Brännvall, Svensk Scenkonst och
Joppe Pihlgren, Svensk Live. Foto: Cheyenne Olander

Ett smakprov av siffror och data som beskriver svensk evenemangssektors ekonomiska bidrag till Sverige och i antal arbetstillfällen presenterades under seminariet Hur stor är evenemangssektorn? den 9 februari på Folk och Kultur i Eskilstuna. 

”Vi ser att kulturevenemang är en näring med väldigt stor tillväxt sedan 2012 och ända fram till pandemin. Det gäller både i omsättning och i antal årsverken” berättade Mikael Brännvall, vd på Svensk Scenkonst.

Behovet av ett robust statistiskt underlag är stort, efterlängtat och viktigt. Det vittnade representanter för scenkonst, livemusik, idrott och offentliga aktörer om under seminariet. Statistiken behövs som underlag för att fatta riktiga beslut och utveckla såväl branscherna som Sveriges kommuner och regioner. Den nya statistiken utvecklas och finansieras av branschorganisationerna inom kultur, idrott och besöksnäring tillsammans med Tillväxtverket.

Rapporten där resultatet av projektet Evenemang i siffror presenteras kommer att släppas i april.

Praktisk information

Se seminariet på Folk och Kultur här.

Mikael Brännvall, Svensk Scenkonst, intervjuas i Kulturradion, P1 den 9 februari. ”En tredjedel av evenemangspubliken har inte kommit tillbaka”. Lyssna här.

Läs mer om projektet Evenemang i siffror här.

Fler Nyheter