Turism med lärande som syfte – ny antologi inspirerar

Kunskapsturism är turism som på olika sätt har kunskap och lärande som syfte. Den är relativt outforskad och bedöms ha potential. I den nya antologin Tourism, Konowledge and Learning ger forskare från Göteborgs och Lunds universitet flera perspektiv på och erfarenheter av detta. Boken ska inspirera turismaktörer i utvecklingen av kunskapsturism.

– Intresset för att använda sin semester och fritid till att utmana sig själv och att lära något nytt ökar. Vi tror att det finns stor potential att utveckla detta vidare mot en tydligare kunskapsturism – där själva reseanledningen är ökad kunskap, menar forskarna och redaktörerna för antologin Eva Maria Jernsand, Maria Persson och Erik Lundberg, alla vid Göteborgs universitet.

Antologin tar upp teman som som transformativt lärande, hållbar utveckling, varumärkesutveckling, science tourism, medborgarforskning, guidning, skyltning, kulturarv och Virtual reality. Allt med koppling till kunskapsturism. 

Mer information

Ladda ner antologin Tourism, Knowledge and Learning (Routledge Focus) här

Läs mer om kunskapsturism och BFUFs projekt Kunskapsturism som attraktion och resurs, där antologin är en del av forskarnas resultat.

I höst kommer en BFUF-rapport från projektet.

Fler Nyheter