Årets ciceron 2023

Culinary Action: Hållbar gastronomi med råvaran i fokus

Mat och dryck | Hållbarhet
Masterclass
På två minuter

Svensk besöksnäring, restauranger tillsammans med livsmedelsproducenter, har potential att bidra till hållbar mat, biologisk mångfald och njutning. Vi vet att globala och nationella mat-system har en betydande klimatpåverkan. Här visar Magnus Westlings forskning vägen mot en hållbar gastronomi med större sensorisk variation och kvalitet. Angrepps-sättet är att lyfta fram potentialen hos grödor och djurraser som kommit i skymundan och låta detta utgöra grunden för framtida råvaruval där den biologiska mångfalden premieras och som samtidigt erbjuder en unik gastronomisk upplevelse

Magnus Westlings arbete med Culinary Action: Hållbar gastronomi med råvaran i fokus prisades med utmärkelsen Årets ciceron i besöksnäringen 2023.

Medverkande: Magnus Westling, Örebro universitet, Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan

Fler filmer

Se fler filmer