Branschkoden 2025

Så hittar du rätt medarbetare – och ger dem lust att stanna kvar.

I Branschkoden finns branschens bästa verktyg, mallar och checklistor för framgångsrikt personalarbete samlade. Hur du underlättar och förenklar arbetet med att ta hand om nyanställda, hålla personalmöten och ge feedback. Indelad i fem olika avsnitt.

Branschkoden har tillkommit på initiativ av krögaren Fredrik Eriksson. Den är framtagen av HRF, Visita och BFUF i samarbete. 

Branschkoden i fem kapitel

Se filmerna i en följd.

1. Rekrytera

– Ibland har jag tyckt det varit svårt. Det gör jag inte längre.
Maria Bervander, vd på Fru Marias Bak lyfter fram Branschkoden.

2. Introducera

– Det är viktigt att sån’t här blir bra, från första början.
Frida Ununger, souschef på Sopköket tipsar om Branschkoden.

3. Utveckla

– Man vill ju göra rätt. För alla parter.
Johan Östman, ombudsman på Hotell- och restauranfacket HRF lyfter fram Branschkoden.

4. Engagera

– Nå’t sån’t här hade jag behövt när jag började driva krog.
Fredrik Eriksson, krögare på Långbro Värdshus, och initiativtagare till Branschkoden.

5. Sluta

– Det ÄR svårt, men det finns kunskaper.
Jens Dolk, krögare på K-märkt lyfter fram Branschkoden.
 

Länkar

För Visitas medlemmar finns Branschkoden på medlemsidorna, under Arbetsgivarguiden.

Fler filmer

Se fler filmer