Forskningsprojekt
Nedan finns korta presentationer av våra forskningsprojekt. Vid frågor är du varmt välkommen att höra av dig till kontaktpersonerna i respektive projekt.
Projekt | Tidsperiod | Forskningsorganisation |
---|
Attraktiv stadskärna genom platsinnovativa synergier | 2017–2019 | Luleå tekniska universitet |
Attraktiva arbetsgivare: Employer branding i handels- och besöksnäring | 2017–2019 | Luleå tekniska universitet |
Attraktiva varumärken i besöksnäringen – Från image till position | 2016 juni – 2018 maj | Luleå tekniska universitet |
Besöksanledningars vara eller icke-vara: informationsspridningens betydelse för attraktioners framgång | 2016 mars – 2018 mars | Lunds universitet, Institutionen för service management och tjänstevetenskap |
Besöksnäringens snabbväxare | 2013 jan – 2014 dec | HUI Research |
Context-Aware Augmented Reality Experiences In and Beyond the Museum | 2016 okt – 2018 sep | KTH |
Den lilla stadens attraktivitet: Vilken roll och betydelse har handeln och besöksnäringen? | 2017–2019 | Handelns Forskningsinstitut (HFI) |
Digitalisering och visualisering av guidetjänster – ett kommunikativt perspektiv | 2016 okt – 2018 sept | Lunds universitet, Institutionen för service management och tjänstevetenskap |
Framgångsfaktorer för besöksnäringskluster | 2013 mars – 2015 feb | Internationella Handelshögskolan i Jönköping |
Framtidens kundupplevelser: Digitalisering av tjänster i fysiska mötesplatser som ett sätt skapa mervärde för både företag och kund | 2017–2019 | Karlstads universitet |
Hotell som innovativa arbetsplatser | 2014 juli – 2016 okt | Göteborgs universitet, Handelshögskolan |
I besöksnäringens ”nya normala” – hur värderas turismutbildning? | 2021 jan – 2022 dec | Högskolan Dalarna |
Innovation i besöksnäringen | 2015 feb – 2016 dec | Internationella handelshögskolan i Jönköping |
Innovationsledning för en digitaliserad hotellbransch | 2020 jan – 2021 dec | Högskolan Väst |
Klimatsmarta lösningar genom samhällsvetenskapligt experiment | 2021 mars – 2022 april | Mittuniversitetet |
Kompetent, kunnig och stolt: Lärande som varumärkeslöfte i besöksnäringen | 2021 jan – 2022 dec | Luleå tekniska universitet |
Kunskapsturism som attraktion och resurs | 2020 apr – 2022 mars | Centrum för turism, Göteborgs universitet |
Minskat klimatavtryck hos vinterturismdestinationer genom att ”boosta” hållbara matval | 2021 jan – 2022 dec | Högskolan Dalarna |
Morgondagens gröna turist: De unga generationernas perspektiv på hållbart resande | 2020 jan – 2022 sept | Luleå tekniska universitet |
Morgondagens turist – Hur ska besöksnäringen bemöta e-generationen? | 2014 april – 2016 mars | Luleå tekniska universitet |
Måltidsföretagare – från kalaskokerskor till gourmetkrögare | 2013 jan – 2015 jan | Örebro universitet, Restaurang- och hotellhögskolan |
No room for trafficking – hotellanställdas strategier för att bemöta och motverka prostitution och människohandel | 2020 jan – 2021 jun | Högskolan Dalarna |
Nyckelindikatorer för betalningsvilja/turismflexibilitet | 2013 jan – 2014 dec | Lunds universitet, Institutionen för service management och tjänstevetenskap |
När blir maten värd en resa? En studie om kulinarisk turism. | 2013 mars – 2015 maj | Högskolan i Borås, Institutionen Handels- och IT-högskolan |
Platsinnovationer i Swedish Lapland | 2015 apr – 2017 mars | Luleå tekniska universitet |
Promoting a hospitality industry free from human trafficking and prostitution – The effects on employees’ work environment | 2020 jan – 2021 dec | KTH |
Rädslans geografi – turistdestinationen i skuggan av föreställningar om terrordåd | 2019 jan – 2020 dec | Lunds universitet, Institutionen för strategisk kommunikation |
Rörlighet och karriärvägar i den svenska besöksnäringen | 2014 jan – 2016 aug | Högskolan Dalarna |
Social hållbarhet för framtida medarbetare inom hotell- och restaurang | 2021 jan – 2022 dec | Linnéuniversitetet |
Tillgänglig och inkluderande naturturism: goda exempel på universellt utformade produkter | 2019 feb – 2021 juli | Mittuniversitetet/Etour |
Våga ta steget mot interaktiva platsförankrade upplevelser | 2016 okt – 2018 dec | Karlstads universitet |
Äta ute – En studie av besökares aktiviteter relaterat till mat och måltider | 2015 maj – 2017 mars | Umeå universitet, Restauranghögskolan |
Öka intresset för svenska idrottsevenemang: En studie av internationella sportturister | 2016 mar – 2018 feb | Göteborgs universitet, Centrum för turism (CFT) |
Öppen turism: Utveckling av ett ekosystem för öppen innovation kring digitala applikationer och visualiseringar i Skåne | 2017 jan – 2018 dec | Handelshögskolan Stockholm |